Obchodná akadémia, F. Madvu 2, Prievidza

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Aktuality Beseda po anglicky

Beseda po anglicky

E-mail Vytlačiť PDF

V utorok, 8. 11. 2016, sa počas 3. a 4. vyučovacej hodiny na našej škole uskutočnila beseda v anglickom jazyku. Pozvanie totiž prijal Liam Sullivan, generalista a ekonomický špecialista z americkej ambasády v Bratislave.

 Bol som príjemne prekvapený, keďže p. Sullivan nepôsobil typickým americkým dojmom a hovoril po slovensky,  a to nielen keď prichádzal a odchádzal. Slovenčinu študoval už vo Washingtone a taktiež bolo vidno, že toto je jeho tretí, a zároveň posledný rok  na Slovensku.

Žiaci diskutovali o amerických voľbách, kultúrnych rozdieloch medzi USA a Slovenskom, Sullivanových predchádzajúcich pôsobiskách, jeho kariére, Brexite a Slovensku. Beseda sa niesla v príjemnej atmosfére s dávkou amerického humoru. Sullivan povedal, že sa mu na Slovensku páči a že ako krajina rýchlo napredujeme, ale nezabudol ani na problémy v politike, či nedostatok financií v školstve. Je taktiež presvedčený, že ak Slovensko bude budovať na tých správnych hodnotách, aj ako malá krajina to môže dotiahnuť ďaleko.

Myslím si, že beseda mala úspech, žiaci mali možnosť priamej konfrontácie v cudzom jazyku, čo je potrebné a vhodné pre zlepšenie úrovne anglického jazyka, a taktiež vďaka priblíženiu ekonomickej a politickej problematiky študentom.

Pánovi Sullivanovi želáme veľa šťastia v jeho ďalších projektoch a kandidatúre na post oficiálneho ambasádora USA a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu s americkou ambasádou.Čítajte aj na prievidza.sk a na teraz.sk

Marek Papay, IV.A 

Posledná zmena na Utorok, 15 November 2016 08:58  

Erasmus+

COVP

WORKI projekt

Duálne vzdelávanie

Národná sústava kvalifikácií

OA a SOŠL Opava

Člen Siete Pridružené školy UNESCO

ISIC

 

 

Ambasádorská škola EP

 

 

Škola priateľská k deťom

 

 

Poradca pre školy

Overovanie kvalifikácií

Základné informácie

Obchodná akadémia, F. Madvu 2, 971 29 Prievidza. Zriaďovateľ školy: Trenčiansky samosprávny kraj, K dolnej stanici 7282/20A, 911 01 Trenčín. Riaditeľ školy: Mgr. Ivan Kadlečík - ivan.kadlecik@oapd.tsk.sk IČO: 00162094 telefón: 046/5438118 fax: 046/5430691 instagram: https://www.instagram.com/oaprievidza/ facebook: https://www.facebook.com/oaprievidza.sk

Euroscola

Súvisiace články