Obchodná akadémia, F. Madvu 2, Prievidza

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Aktuality Osadenie pamätnej tabule víťazovi olympijských hier Miloslavovi Mečířovi

Osadenie pamätnej tabule víťazovi olympijských hier Miloslavovi Mečířovi

E-mail Vytlačiť PDF

Možno ste ani netušili, že na základnú školu v Prievidzi chodil do budovy, kde teraz sídli naša škola, aj slávny tenista Miloslav Mečíř, rodák z Bojníc. Hral za Baník Prievidza pod vedením svojho otca, ako dvanásťročný prestúpil do Slovana Bratislava. Zlatý medailista v dvojhre a bronzový vo štvorhre z olympijských hier 1988 v Soule získal na okruhu ATP desať titulov v singli a deväť v debli. Dvakrát si zahral grandslamové finále - v roku 1986 na US Open a v roku 1989 na Australian Open. Bol dlhoročným kapitánom slovenskej daviscupovej reprezentácie, je držiteľom mnohých športových a štátnych ocenení. Pre svoje športové úspechy a osobnostné kvality môže byť výborným vzorom a zdrojom inšpirácie pre mnohých mladých ľudí.

Iniciatívou regionálnych olympijských klubov dal vyrobiť Slovenský  olympijský a športový výbor (SOŠV) v tomto roku v Mincovni Kremnica, š.p. Miloslavovi Mečířovi, ako aj všetkým 86 slovenským olympijským medailistom, nerezovú pamätnú tabuľu s rozmerom 40x30 cm.  Miestom osadenia tejto památnej tabule bude budova bývalej Základnej školy, Obrancov mieru v Prievidzi, kde od roku 1989 sídli súčasná Obchodná akadémia, F. Madvu 2, Prievidza.

Slávnosť odhalenia pamätnej tabule na počesť viťazného olympionika Miloslava Mečířa sa bude konať vo vestibule Obchodnej akadémie v Prievidzi za účasti predstaviteľov Olympijského klubu Prievidza a mesta Prievidza v utorok 12. novembra 2019 o 10.00. Pán predseda TSk J. Baška sa ospravedlnil, ďakuje za pozvanie a zaželal nám úspešný priebeh podujatia.

Posledná zmena na Sobota, 09 November 2019 19:22  

Erasmus+

COVP

WORKI projekt

Duálne vzdelávanie

Národná sústava kvalifikácií

OA a SOŠL Opava

Člen Siete Pridružené školy UNESCO

ISIC

 

 

Ambasádorská škola EP

 

 

Škola priateľská k deťom

 

 

Poradca pre školy

Overovanie kvalifikácií

Základné informácie

Obchodná akadémia, F. Madvu 2, 971 29 Prievidza. Zriaďovateľ školy: Trenčiansky samosprávny kraj, K dolnej stanici 7282/20A, 911 01 Trenčín. Riaditeľ školy: Mgr. Ivan Kadlečík - ivan.kadlecik@oapd.tsk.sk IČO: 00162094 telefón: 046/5438118 fax: 046/5430691 instagram: https://www.instagram.com/oaprievidza/ facebook: https://www.facebook.com/oaprievidza.sk

Euroscola

Súvisiace články