Obchodná akadémia, F. Madvu 2, Prievidza

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Aktuality Európsky týždeň odborných zručností 2016

Európsky týždeň odborných zručností 2016

E-mail Vytlačiť PDF

 

Počas týždňa odborných zručností sa môžete na stránke www.objavsvojtalent.sk  zúčastniť insta-foto-súťaže, v ktorej sa dá vyhrať notebook. Ako na to? Klikni! 

 Európsky týždeň odborných zručností  je iniciatíva Európskej komisie, ktorá je základným kameňom tzv. New Skills Agenda pre Európu. Hlavným cieľom je zatraktívniť odborné vzdelávanie a prípravu,  zabezpečiť kvalitný rozvoj  ľudského kapitálu a zvýšiť zamestnateľnosť, konkurencieschopnosť a rast Európy.

Oficiálny termín podujatia je 5. – 9. december 2016., kedy budú prebiehať rôzne aktivity v rámci celej EÚ. Do projektu sa dá prihlásiť aj s aktivitami, ktoré spĺňajú kritériá a napĺňajú ciele projektu, a to od 1.9.2016 do 31.12.2016. 

Obchodná akadémia v Prievidzi v spolupráci s personálnou spoločnosťou ADECCO, svetovým lídrom v poskytovaní riešení oblasti ľudských zdrojov, v rámci tejto iniciatívy Európskej komisie pripravila prednášku pre štvrtákov, ktorá sa konala vo štvrtok 1. decembra 2016 od 12:30 do 14:10 hod. Obsahom boli informácie o aktuálnej ekonomickej situácii v krajine a o jej vplyve na regionálny trh práce. Študenti dostali cenné rady ako uplatniť svoj talent a aké kroky treba podniknúť (príprava na pracovný pohovor, príprava životopisu...). Adecco Slovakia tiež predstavili svoje projekty spoločenskej zodpovednosti. 

Kľúčové posolstvá Európskeho týždňa odborných zručností sú: Každý má nejaký talent. Niektoré talenty hneď vidno, iné treba objaviť. Odborné vzdelávanie a príprava sú múdrou voľbou, sú zábavné a vedú k excelentnosti vzdelania, k vysoko kvalitným pracovným miestam a väčšej zamestnateľnosti. Kvalitnou odbornou prípravou sa rozvíja tvorivý a inovačný potenciál študentov.

  

Posledná zmena na Utorok, 06 December 2016 07:09  

Erasmus+

COVP

WORKI projekt

Duálne vzdelávanie

Národná sústava kvalifikácií

OA a SOŠL Opava

Člen Siete Pridružené školy UNESCO

ISIC

 

 

Ambasádorská škola EP

 

 

Škola priateľská k deťom

 

 

Poradca pre školy

Overovanie kvalifikácií

Základné informácie

Obchodná akadémia, F. Madvu 2, 971 29 Prievidza. Zriaďovateľ školy: Trenčiansky samosprávny kraj, K dolnej stanici 7282/20A, 911 01 Trenčín. Riaditeľ školy: Mgr. Ivan Kadlečík - ivan.kadlecik@oapd.tsk.sk IČO: 00162094 telefón: 046/5438118 fax: 046/5430691 instagram: https://www.instagram.com/oaprievidza/ facebook: https://www.facebook.com/oaprievidza.sk

Euroscola

Súvisiace články