Obchodná akadémia, F. Madvu 2, Prievidza

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Aktuality Exkurzia do Volkswagen Slovakia – závod Bratislava

Exkurzia do Volkswagen Slovakia – závod Bratislava

E-mail Vytlačiť PDF

Dňa 13. decembra 2018 sa žiaci III. A triedy zúčastnili odbornej exkurzie v najväčšom automobilovom koncerne na svete - závode na výrobu áut Volkswagen, závod Bratislava. VW pôsobí na Slovensku od roku 1991. Bratislavský závod Volkswagen Slovakia je jediným automobilovým závodom na svete, vyrábajúcim vozidlá piatich značiek pod jednou strechou - Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen Up, Škoda Citigo, SEAT Mii a karosérie pre Porsche Cayenne. Viac ako 99 % jeho produkcie smeruje na vývoz do 148 krajín sveta. Bolo teda čo obdivovať, prezerať a na vlastné oči presvedčiť sa ako prebieha výrobný proces tejto značky áut. Závod zamestnáva viac ako 13 000 zamestnancov z celého Slovenska.

V rámci zaujímavej exkurzie si žiaci prezreli jednotlivé pracoviská a obrovské výrobné haly, kde konštruujú vozidlá pre trh do celého sveta pomocou najmodernejšej techniky automobilového priemyslu. Žiaci mali možnosť spojiť teóriu s praxou, vidieť a zažiť ako vyzerá sériová výroba, ako sa pri výrobe uplatňujú zákonitosti výrobného procesu, ako sa prakticky vykonáva  zásobovanie just in time a just in sequence,  i ďalšie skutočnosti, ktoré sme doteraz poznali z ekonomickej  teórie... Exkurzia bola zameraná na výrobný proces áut, ktorý sa skladá zo 6-tich fáz: lisovňa, karosáreň, lakovňa, montáž, výroba agregátov a Finish center.
 

Erasmus+

COVP

WORKI projekt

Duálne vzdelávanie

Národná sústava kvalifikácií

OA a SOŠL Opava

Člen Siete Pridružené školy UNESCO

ISIC

 

 

Ambasádorská škola EP

 

 

Škola priateľská k deťom

 

 

Poradca pre školy

Overovanie kvalifikácií

Základné informácie

Obchodná akadémia, F. Madvu 2, 971 29 Prievidza. Zriaďovateľ školy: Trenčiansky samosprávny kraj, K dolnej stanici 7282/20A, 911 01 Trenčín. Riaditeľ školy: Mgr. Ivan Kadlečík - ivan.kadlecik@oapd.tsk.sk IČO: 00162094 telefón: 046/5438118 fax: 046/5430691 instagram: https://www.instagram.com/oaprievidza/ facebook: https://www.facebook.com/oaprievidza.sk

Euroscola

Súvisiace články