Obchodná akadémia, F. Madvu 2, Prievidza

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Aktuality Informácia o koronavíruse 2019-nCov

Informácia o koronavíruse 2019-nCov

E-mail Vytlačiť PDF

Na Slovensku máme  v súčasnosti (08.03.2020) zaznamenaných 5 infikovaných osôb a niekoľkí Slováci sú v karanténe v Rakúsku. Pre zabránenie šírenia vírusu prijímajú organizácie, inštitúcie, obce, mestá, samospráva a štátna správa na celom Slovensku rôzne potrebné a účinné opatrenia. Ďakujeme za pochopenie a za spoluprácu vo všeobecnom záujme znižovania rizika nákazy koronavírusom. 

Aj naša škola postupuje v súlade s odporúčaniami Hlavného hygienika SR, ministerstva zdravotníctvaministerstva zahraničných vecíministerstva školstva, Trenčianskeho samosprávneho kraja. Je potrebné neustále situáciu monitorovať a zisťovať cestovateľskú anamnézu žiakov i zamestnancov a pri pozitívnej cestovateľskej anamnéze a ochorení kontaktovať príslušný regionálny úrad verejného zdravotníctva. Ak ste sa vrátili zo zasiahnutých oblastí, oznámte to triednej učiteľke alebo priamemu  nadriadenému. Všeobecne dbajte na dôkladnú osobnú hygienu rúk, zvýšenú dezinfekciu. Kontrolujte si svoj zdravotný stav a pri prípadných príznakoch ochorenia počas 14 dní po návrate z pobytu v rizikovej oblasti telefonicky kontaktujte lekára alebo záchranku.

Apelujeme na zákonných zástupcov, aby nikdy neposielali choré deti do školy. V prípadoch potvrdenej cestovateľskej anamnézy (po pobyte v zasiahnutých oblastiach) a súčasnej prítomnosti niektorých príznakov vírusového ochorenia (horúčka, bolesti hlavy, kašeľ, kýchanie a podobne) nechoďte do školy ani k lekárovi. Volajte svojmu lekárovi alebo pohotovostnú službu, taktiež regionálny úrad verejného zdravotníctva v Bojniciach, v takom prípade sa môže nariadiť karanténa a ďalšie opatrenia. Dobrovoľnú karanténu žiaka a vylúčenie z vyučovania môže iniciovať len zákonný zástupca po dohode s riaditeľom školy. 

 

 

Posledná zmena na Nedeľa, 08 Marec 2020 17:33  

Erasmus+

COVP

WORKI projekt

Duálne vzdelávanie

Národná sústava kvalifikácií

OA a SOŠL Opava

Člen Siete Pridružené školy UNESCO

ISIC

 

 

Ambasádorská škola EP

 

 

Škola priateľská k deťom

 

 

Poradca pre školy

Overovanie kvalifikácií

Základné informácie

Obchodná akadémia, F. Madvu 2, 971 29 Prievidza. Zriaďovateľ školy: Trenčiansky samosprávny kraj, K dolnej stanici 7282/20A, 911 01 Trenčín. Riaditeľ školy: Mgr. Ivan Kadlečík - ivan.kadlecik@oapd.tsk.sk IČO: 00162094 telefón: 046/5438118 fax: 046/5430691 instagram: https://www.instagram.com/oaprievidza/ facebook: https://www.facebook.com/oaprievidza.sk

Euroscola

Súvisiace články