Obchodná akadémia, F. Madvu 2, Prievidza

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Aktuality Oslávme Deň Európy 9. mája 2020 spolu s EP

Oslávme Deň Európy 9. mája 2020 spolu s EP

E-mail Vytlačiť PDF

Túto sobotu oslavujeme Deň Európy na počesť výročia vyhlásenia Schumanovej deklarácie v roku 1950, ktorou Európa začala svoju cestu k dnešnej Európskej únii. Dnes si pripomíname základné hodnoty našej Únie: jednotu a solidaritu v Európe.

 

Európska únia v boji proti pandémii Covid-19 ukazuje, že sila spočíva v solidarite, pretože túto krízu môžeme prekonať len spoločnePozývame Vás, aby ste tento deň strávili s nami online a sledovali podujatia, ktoré Európsky parlament naplánoval na 9. mája.

 

Zistite viac o Dni Európy 2020 a strávte ho s nami

 

Sledujte naše vysielanie naživo z Európskeho parlamentu venované Európanom, ktorí tvorili v roku 1950 dejiny, ale aj tým, ktorí ich tvoria dnes. Prevedieme vás rokovacou sálou, v ktorej sa konajú rozpravy. Nahliadnete do histórie Dňa Európy a zamyslíte sa nad mnohými spôsobmi, ako európska solidarita pomáha bojovať proti ochoreniu Covid-19. Pozrite si #DenEuropy na sociálnych médiách a zapojte sa do diskusie o tom, čo Európa znamená pre vás. Na tento deň sme zostavili dokonca špeciálny zoznam skladieb na Spotify (nezabudnite nám poslať návrhy skladieb, ktoré by ste doňho zaradili). Pozrite sa aj na online výstavu o tom, ako vznikla Schumanova deklarácia a Deň Európy. 

Strávte tento deň s nami a ukážte svojim priateľom a susedom, že podľa vás sa výzvy prekonávajú lepšie spoločne, a dajte si do okna alebo na balkón európsku vlajku (alebo ju nakreslite!).

Zbierame obrázky a videá európskych vlajok v celej Európe a poteší nás, ak uvidíme aj vašu na facebookovej stránke nášho podujatia.

Chceme si tiež uctiť Európanov, ktorí – v rôznej miere – prispievajú k zlepšeniu situácie v boji proti pandémii Covid-19. Zbierame príbehy výskumných pracovníkov, zdravotníkov, vedcov, učiteľov, priateľov či susedov, ktorí sa spoločne snažia zvládnuť túto výzvu. Pridajte svoj príbeh pomocou hashtagu #EuropaniaProtiCovidu19 na sociálnych médiách. Dúfame, že sa k nám budete môcť pridať. 

Návštevnícky tím Európskeho parlamentu

Posledná zmena na Nedeľa, 10 Máj 2020 07:30  

Erasmus+

COVP

WORKI projekt

Duálne vzdelávanie

Národná sústava kvalifikácií

OA a SOŠL Opava

Člen Siete Pridružené školy UNESCO

ISIC

 

 

Ambasádorská škola EP

 

 

Škola priateľská k deťom

 

 

Poradca pre školy

Overovanie kvalifikácií

Základné informácie

Obchodná akadémia, F. Madvu 2, 971 29 Prievidza. Zriaďovateľ školy: Trenčiansky samosprávny kraj, K dolnej stanici 7282/20A, 911 01 Trenčín. Riaditeľ školy: Mgr. Ivan Kadlečík - ivan.kadlecik@oapd.tsk.sk IČO: 00162094 telefón: 046/5438118 fax: 046/5430691 instagram: https://www.instagram.com/oaprievidza/ facebook: https://www.facebook.com/oaprievidza.sk

Euroscola

Súvisiace články