Obchodná akadémia, F. Madvu 2, Prievidza

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Aktuality Deň životného prostredia

Deň životného prostredia

E-mail Vytlačiť PDF

5. júna si pripomíname Svetový deň životného prostredia. Deň, ktorý nás všetkých má upozorniť, že stav životného prostredia, teda života okolo nás, sa týka naozaj každého z nás.

Deň životného prostredia (World Environment Day) si každoročne pripomíname od roku 1973 a to na počesť prvej konferencie OSN o životnom prostredí, ktorá sa uskutočnila v Štokholme (Švédsko). Zmyslom Dňa je upriamenie pozornosti na globálne problémy spojené so životným prostredím a na spôsoby ich riešenia. V mnohých krajinách sa oslavuje prostredníctvom koncertov, environmentálnych aktivít, recyklačných a upratovacích kampaní.

Aj my ako pridružená škola UNESCO sa svojimi aktivitami pripojíme k oslave tohto výnimočného dňa pre našu planétu viacerými aktivitami. Skupina dobrovoľníkov pôjde pomôcť prievidzským dôchodcom s úpravou ich relaxačnej zóny v KD na Bojnickej ulici, pripojíme sa k aktivite prievidzskej Rady mladých a budeme čistiť breh rieky Nitry. V priestoroch školy nájdete upozornenia na 17 udržateľných cieľov (SDGs), ktoré jednohlasne prijalo 193 krajín a ktoré predstavujú univerzálny štandard pre rozvoj, ktorý myslí na všetkých obyvateľov planéty. Na konci tohto mesiaca vyhodnotíme drobné žiacke aktivity – súťaž v tvorbe plagátov, prezentácií či krátkych slohových útvarov na tému ochrany životného prostredia.

Najaktuálnejšia výzva – pridajme sa k dobrovoľníkom, ktorí zajtra budú čistiť brehy rieky Nitra nad Zápotôčkami, resp. Novým mestom v Prievidzi. Zraz dobrovoľníkov je o 14:00 hod. pri predajni JYSK, aktivita má trvať 3 hodiny. Stačí sa pracovne obuť a športovejšie obliecť, doniesť si rukavice a dobrú náladu. Verím, že sa k aktivite Mesta Prievidze, Rady mladých  a k celoslovenskej kampane Zaži čisté rieky Slovensko, sa pripojíme aj my.

Posledná zmena na Piatok, 04 Jún 2021 06:51  

Erasmus+

COVP

WORKI projekt

Duálne vzdelávanie

Národná sústava kvalifikácií

OA a SOŠL Opava

Člen Siete Pridružené školy UNESCO

ISIC

 

 

Ambasádorská škola EP

 

 

Škola priateľská k deťom

 

 

Poradca pre školy

Overovanie kvalifikácií

Základné informácie

Obchodná akadémia, F. Madvu 2, 971 29 Prievidza. Zriaďovateľ školy: Trenčiansky samosprávny kraj, K dolnej stanici 7282/20A, 911 01 Trenčín. Riaditeľ školy: Mgr. Ivan Kadlečík - ivan.kadlecik@oapd.tsk.sk IČO: 00162094 telefón: 046/5438118 fax: 046/5430691 instagram: https://www.instagram.com/oaprievidza/ facebook: https://www.facebook.com/oaprievidza.sk

Euroscola

Súvisiace články