Obchodná akadémia, F. Madvu 2, Prievidza

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Aktuality Exkurzia vo výrobnom podniku Slovaktual v Pravenci

Exkurzia vo výrobnom podniku Slovaktual v Pravenci

E-mail Vytlačiť PDF

Dňa 23. 02. 2023 sa počas 3. – 7. vyučovacej hodiny študenti II. A zúčastnili exkurzie do výrobného podniku v Slovaktual Pravenec. Bola zameraná na to, aby sa študenti oboznámili s fungovaním výrobného podniku, BOZP na pracovisku, marketingovými činnosťami a logistikou. Študenti si po úvodnom krátkom školení o BOZP obliekli reflexné vesty a za prísnych bezpečnostných opatrení prešli výrobnými halami, kde sa oboznámili s výrobou skla, ale aj s výrobou celého plastového okna. Zamestnanci im vysvetlili aj systém odbytu – dodávky k zákazníkom. V každej hale boli upozornení na bezpečnostné predpisy, označovanie v halách a videli aj automatizovanú výrobu. 2. časť sa odohrávala už v interiéri, kde im vedúci marketingového oddelenia predstavil prostredníctvom prezentácie aj históriu firmy Slovaktual, ich postavenie na trhu, ukázal im reklamy firmy a na záver sa venoval aj personálnej činnosti spoločnosti (ako napr. počet zamestnancov, benefity zamestnancov, teambuildingy a pod.).

Posledná časť sa odohrávala v hlavnej budove, kde pracovali pracovníci obchodu, ktorí majú na starosti zákazníkov. Vysvetlil im, že to je miesto, kam prichádzajú zákazníci. Dostávajú tu základné informácie o produktoch, cenové ponuky a celá miestnosť bola vybavená ukážkami ich plastových okien a dverí (otváracích, zasúvacích na terasu), aby si aj zákazníci vedeli prakticky predstaviť. Exkurzia bola uskutočnená v rámci predmetu podniková ekonomika a tovaroznalectvo. Študenti boli nadmieru spokojní, pretože videli prepojenie teórie s praxou, pýtali sa a hlavne sa zaujímali o to, ako to funguje vo výrobnom podniku. Ďakujeme aj pracovníkom, ktorí sa nám venovali počas exkurzie a zodpovedali naše otázky. 

Posledná zmena na Piatok, 24 Február 2023 12:45  

Erasmus+

COVP

WORKI projekt

Duálne vzdelávanie

Národná sústava kvalifikácií

OA a SOŠL Opava

Člen Siete Pridružené školy UNESCO

ISIC

 

 

Ambasádorská škola EP

 

 

Škola priateľská k deťom

 

 

Poradca pre školy

Overovanie kvalifikácií

Základné informácie

Obchodná akadémia, F. Madvu 2, 971 29 Prievidza. Zriaďovateľ školy: Trenčiansky samosprávny kraj, K dolnej stanici 7282/20A, 911 01 Trenčín. Riaditeľ školy: Mgr. Ivan Kadlečík - ivan.kadlecik@oapd.tsk.sk IČO: 00162094 telefón: 046/5438118 fax: 046/5430691 instagram: https://www.instagram.com/oaprievidza/ facebook: https://www.facebook.com/oaprievidza.sk

Euroscola

Súvisiace články