Obchodná akadémia, F. Madvu 2, Prievidza

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Aktuality Ochrana životného prostredia v Slovenských elektrárňach

Ochrana životného prostredia v Slovenských elektrárňach

E-mail Vytlačiť PDF

Dňa 12. 4. 2016 sa žiaci II.A a II.B  zúčastnili milého stretnutia s p. Barborou Rumpli zo Slovenských elektrární, závod Elektráreň Nováky. Témou stretnutia bola ochrana životného prostredia, separovanie odpadu a jeho praktický význam. Stretnutie nadväzovalo na práve ukončený projekt  Rozvoj úcty k prírodným zdrojom, ktorý sme realizovali práve vďaka nadačnému fondu SE zriadenému v Nadácii Pontis. 

V prezentácii pani Rumpli predstavila študentom, ako Slovenské elektrárne podporujú rozvoj regiónov v okolí svojich regiónov prostredníctvom komplexného programu spoločenskej zodpovednosti Energia pre krajinu. Žiaci sa dozvedeli o mnohých konkrétnych opatreniach firmy na zníženie emisií, o energetickej efektívnosti pri výrobe elektrickej energie. V závere stretnutia sa žiaci rozdelili do skupín a zabojovali o víťazstvo v krátkom jednoduchom teste. Ukázalo sa, že počúvali pozorne. Plný počet bodov získalo viacero skupín. Okrem sladkej odmeny ich čakala aj taká netradičná - všetky víťazné družstvá absolvovali krátku vyhliadkovú jazdu v najpredávanejšom elektromobile na Slovensku Nissan Leaft, na ktorom jazdia zamestnanci SE. A čo povedať na záver? Jedno veľké ďakujeme našej milej pani lektorke a jej krásnemu elektrovozidielku.

     

Posledná zmena na Štvrtok, 14 Apríl 2016 18:09  

Erasmus+

COVP

WORKI projekt

Duálne vzdelávanie

Národná sústava kvalifikácií

OA a SOŠL Opava

Člen Siete Pridružené školy UNESCO

ISIC

 

 

Ambasádorská škola EP

 

 

Škola priateľská k deťom

 

 

Poradca pre školy

Overovanie kvalifikácií

Základné informácie

Obchodná akadémia, F. Madvu 2, 971 29 Prievidza. Zriaďovateľ školy: Trenčiansky samosprávny kraj, K dolnej stanici 7282/20A, 911 01 Trenčín. Riaditeľ školy: Mgr. Ivan Kadlečík - ivan.kadlecik@oapd.tsk.sk IČO: 00162094 telefón: 046/5438118 fax: 046/5430691 instagram: https://www.instagram.com/oaprievidza/ facebook: https://www.facebook.com/oaprievidza.sk

Euroscola

Súvisiace články