Obchodná akadémia, F. Madvu 2, Prievidza

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Aktuality Beseda so spisovateľom L. Keratom a vydavateľom K. Kertészom

Beseda so spisovateľom L. Keratom a vydavateľom K. Kertészom

E-mail Vytlačiť PDF

Vo štvrtok od 11:00 sa v školskej knižnici Obchodnej akadémie v Prievidzi uskutočnila netradičná hodina slovenčiny pre maturantov: "autorské čítanie a beseda so spisovateľom Lacom Keratom z ostatnej knihy Ešte som tu a zostanem. Moderuje Koloman Kertész Bagala.


Román Laca Keratu je vyskladaný z láskavých a humorných spomienok starca, ktorý prežil bohatý život v kruhu svojich blízkych a priateľov. Spomienky, predstavy a realita sa mu už v mysli zlievajú. Napriek neľahkému životu pociťuje naplnenie, spokojnosť a dobrácky pristupuje ku každému, koho stretne. Akoby nám dával nádej, že existuje harmónia vedomia, sveta a vesmíru. Len my vnímame, že za jeho chrbtom sa dejú čudné veci.

Laco Kerata (1961) vydal zbierky poézie Hriešny spánok a Prišiel som, videl som, drámy Rádiové hry a Večera nad mestom, zbierku poviedok Mám sa a román Zlý herec, ktorý sa dostal do finále Ceny Anasoft litera a vyšiel v českom preklade. V roku 2013 vydal zbierku poviedok Malé domov.

Je absolventom divadelnej réžie na VŠMU, kde získal aj doktorát z dramaturgie. V roku 1991 spolu s Blahom Uhlárom a Milošom Karáskom založil Divadlo Stoka, v ktorom pôsobil do roku 2002, neskôr založil divadelné združenie MED – My Experimental Drama. Napísal viac ako dvadsať divadelných a rozhlasových hier. Pracuje ako režisér v Slovenskom rozhlase, stále aktívne hrá a píše, žije v Bratislave." Zdroj: facebook 

Posledná zmena na Pondelok, 25 Apríl 2016 09:39  

Erasmus+

COVP

WORKI projekt

Duálne vzdelávanie

Národná sústava kvalifikácií

OA a SOŠL Opava

Člen Siete Pridružené školy UNESCO

ISIC

 

 

Ambasádorská škola EP

 

 

Škola priateľská k deťom

 

 

Poradca pre školy

Overovanie kvalifikácií

Základné informácie

Obchodná akadémia, F. Madvu 2, 971 29 Prievidza. Zriaďovateľ školy: Trenčiansky samosprávny kraj, K dolnej stanici 7282/20A, 911 01 Trenčín. Riaditeľ školy: Mgr. Ivan Kadlečík - ivan.kadlecik@oapd.tsk.sk IČO: 00162094 telefón: 046/5438118 fax: 046/5430691 instagram: https://www.instagram.com/oaprievidza/ facebook: https://www.facebook.com/oaprievidza.sk

Euroscola

Súvisiace články