kontakt aktuality odbor 6317 6 a 6317 6 07 odbor 6292 6 prístavba napísali... archív

Informácie o aktuálnom školskom roku

Organizácia školského roka (prázdniny, maturity, prijímacie skúšky, ...)
Rozpis činností na jednotlivé mesiace - plán
Pedagogický zbor - zoznam učiteľov, foto, ...
Úspechy našich žiakov - prehľad umiestnení v súťažiach
Maturitné skúšky
Prijímacie skúšky
 
Občianske oko, organizácia, ktorá sa zameriava na obhajobu verejných záujmov, usporiadalo 25. apríla 2002 na pôde školy diskusie so študentami 4. ročníka. Cieľom stretnutí bolo informovať a motivovať, nie presviedčať. Diskusie boli námetom k zamysleniu a k aktívnejšiemu získavaniu informácií o voľbách.
Študentská spoločnosť Olymp sa 9. apríla zúčastnila na veľtrhu študentských spoločností v Banskej Bystrici a získala 1. miesto v kategórii Marketingová prezentácia študentských spoločností
V piatok 22. marca 2002 naši študenti zorganizovali zbierku v súvislosti s dňom boja proti rakovine, Svetovým dňom narcisov. Akciu sponzorsky podporila firma Floriana, spol. s r. o., Ing. Jozef Tkadlec. Ďakujeme.
Aj naši študenti sa zúčastnili celosvetovej súťaže Matematický klokan - vo štvrtok 21. marca 2002
Podobne ako v roku 2000 a 2001 pripravujeme výmenný pobyt študentov z Ibbenbuerenu: 3. - 11. jún 2002
V utorok 19. marca 2002 sa konalo druhé valné zhromaždenie akcionárov študentskej firmy Olymp, na ktorom bola spoločnosť zrušená, boli vyplatené dividendy a zhodnotená činnosť firmy.
Dňa 18. marca 2002 sa konalo školské kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín. Vydarenú a podnetnú akciu zorganizovala PaedDr. Gabriela Mellová, spolu so všetkými vyučujúcimi slovenčiny, so študentami 2. C triedy, s úspešnými recitátormi - reprezentantami našej školy - Janou Kupkovou a Ivanom Botkom. Okrem prednesu poézie a prózy sa konala aj prehliadka vlastnej tvorby našich študentov.
V rámci Európskeho týždňa boja proti rasizmu sme sa na výzvu občianskej iniciatívy Ľudia proti rasizmu zapojili do podujatí výlepom plagátov, pripomínajúcich túto významnú udalosť, výstavou študentských prác. Dňa 18. marca 2002 sa v rámci vyučovania konal workshop na tému rasizmus, predsudky a diskriminácia, spojený s históriou Rómov. Prednášajúcimi boli Eva Tornová, Kanaďanka pracujúca na Slovensku a Janette Maziniová, slovenská Rómka. Premietali sekvencie z videofilmu Rómovia zo Svinie, predstavili osobné skúsenosti, niektoré najdôležitejšie informácie o histórii Rómov a rómskej kultúry.
Aj tento rok naša škola organizovala krajské kolo súťaže v písaní na stroji, na počítači a v úprave textu na počítači dňa 8. februára 2002
V dňoch 1. až 5. októbra 2001 vykonali na našej škole zamestnanci Inšpekčného centra v Trenčíne komplexnú školskú inšpekciu
V piatok 16. novembra sa uskutočnila slávnostná imatrikulácia študentov 1. ročníka
V piatok 9. novembra sa v kultúrnom dome v Kanianke uskutočnila slávnostná stužková slávnosť študentov 4. A triedy. Triednou profesorkou je Ing. Mária Medľová.
V piatok 23. novembra sa v Dome kultúry v Prievidzi uskutočnila slávnostná stužková slávnosť študentov 4. C triedy. Triednou profesorkou je Mgr. Katarína Bubnášová.
V piatok 7. decembra sa v stredisku Púšť pri Prievidzi uskutoční slávnostná stužková slávnosť študentov 4. B triedy. Triednou profesorkou je Ing. Terézia Micková.
V piatok 29. novembra 2001 sa v priestoroch Športovej haly v Prievidzi konala Burza stredných škôl okresu, kde sa prezentovala aj naša škola
V piatok 21. decembra, posledný deň pred prázdninami sa v Športovej hale uskutočnil celoškolský futbalový turnaj o pohár riaditeľa Obchodnej akadémie: Vida Cup.
V decembri 2001 vyšlo piate číslo nášho anglicko - slovenského študentského časopisu Ateam v novej grafickej úprave, s novou redakčnou radou.
Mladý parlament - sústredenie v Kľačne
Vo štvrtok 20. decembra 2001 uskutočnili naši žiaci v priestoroch školy Vianočný bazár. Výťažok vydareného podujatia, spolu s darčekmi pre deti, odovzdali Stanici opatrovateľskej služby v Prievidzi
Pomáhame iným... - finančná zbierka pre nevidiace deti
Darčeky od detí. Projekt spolupráce študentov OA s autistickými deťmi