Obchodná akadémia, F. Madvu 2, Prievidza

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Aktuality Okuliare z Prievidze do Afriky

Okuliare z Prievidze do Afriky

E-mail Vytlačiť PDF

V stredu 19. februára 2020 sme odovzdali v Bratislave dobrovoľníckej organizácii Lions Club Bona Fide školskú zbierku pre nás už nepotrebných okuliarov, ktoré po vyčistení a vytriedení môžu pomôcť riešiť problémy slabozrakých ľudí v rozvojových krajinách, najmä v Afrike.

Lions Club International je najväčšou svetovou dobrovoľníckou organizáciou, kluby Lions sú zamerané na pomoc nevidiacim, deťom v detských domovoch, mimoriadne talentovaným deťom, na boj proti drogám a iné. Zmocnenkyňa pre zber okuliarov v Lions Clube Bona Fide Bratislava, pani Jaroslava Thomasová s manželom od nás prevzali výťažok zbierky - okuliare, ktoré vyzbierali žiaci Obchodnej akadémie, F. Madvu 2, Prievidza a sčasti prispeli aj žiaci SOŠ OaS v Prievidzi. Na odovzdaní okuliarí v Bratislave sa zúčastnil Mgr. Stanislav Malega ako hlavný iniciátor a organizátor zbierky, dvaja žiaci - Lenka Roháčová a Tomáš Šmidák, spolu s riaditeľom školy. Približne hodinové stretnutie sa uskutočnilo v príjemnej atmosfére, bolo plné porozumenia a kreativity, inovatívnych nápadov na rozvoj spolupráce. O podujatí informuje aj TSK na svojej hlavnej stránke s titulkom Okuliare z Prievidze poputujú až do Afriky.

Účasť našej školy v celosvetovom charitatívnom projekte zberu nepotrebných okuliarov je pozoruhodnou iniciatívou pre svoj hlboký etický, globálny a environmentálny rozmer. Takýmito aktivitami sa snažíme vysielať pozitívne odkazy lokálnej i celoslovenskej komunite, prezentujeme sa ako škola UNESCO, škola podporujúca európsku demokratickú kultúru, komunikatívna škola a škola reflektujúca súčasné problémy klímy a životného prostredia. Ďakujeme všetkým darcom a organizátorom.

  

Posledná zmena na Štvrtok, 20 Február 2020 17:42  

Erasmus+

COVP

WORKI projekt

Duálne vzdelávanie

Národná sústava kvalifikácií

OA a SOŠL Opava

Člen Siete Pridružené školy UNESCO

ISIC

 

 

Ambasádorská škola EP

 

 

Škola priateľská k deťom

 

 

Poradca pre školy

Overovanie kvalifikácií

Základné informácie

Obchodná akadémia, F. Madvu 2, 971 29 Prievidza. Zriaďovateľ školy: Trenčiansky samosprávny kraj, K dolnej stanici 7282/20A, 911 01 Trenčín. Riaditeľ školy: Mgr. Ivan Kadlečík - ivan.kadlecik@oapd.tsk.sk IČO: 00162094 telefón: 046/5438118 fax: 046/5430691 instagram: https://www.instagram.com/oaprievidza/ facebook: https://www.facebook.com/oaprievidza.sk

Euroscola

Súvisiace články