Obchodná akadémia, F. Madvu 2, Prievidza

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Aktuality Od TOTALITY K DEMOKRACII

Od TOTALITY K DEMOKRACII

E-mail Vytlačiť PDF

V utorok 16. novembra 2021 si žiaci II. A a II.B triedy Obchodnej akadémie v Prievidzi pripomenuli významný míľnik našej histórie 17. november 1989 prostredníctvom zážitkového vzdelávania OD TOTALITY k DEMOKRACII. Okrem oslavy Dňa boja za slobodu a demokraciu bolo vyučovanie spojené aj s oslavou pamätného dňa UNESCO, a to Dňom tolerancie.

Zážitkové vyučovanie si pre svojich žiakov pripravili ich vyučujúci – pamätníci totalitného režimu, preto okrem faktov počas 2 hodín odznievali aj ich osobné spomienky na realitu socializmu, na rok 1968 a 17. november 1989. Do tvorivých diskusií sa zapojili aj žiaci oboch tried. Žiaci prišli do školy oblečení v modeloch danej doby, priniesli na ukážku rodinné pamätné predmety.

Spolu s vyučujúcimi porovnávali režim dnešnej a vtedajšej doby. V oboch triedach vládol najmä historický duch a chuť dozvedieť sa, ako ľudia nažívali v režime, ktorý si naši žiaci na vlastnej koži nezažili. Pamätníci rozprávali, spomínali a žiaci sa neraz aj zasmiali na tom, ako staršia generácia žila svoj školský, pracovný či súkromný život. V závere obe strany skonštatovali, že dnes sa už môžeme smiať aj z vecí, ktoré vtedy pred rokom 1989 na smiech neboli. A to je dobre!

Za organizátorov podujatia        Mgr. J. Hraňová, koordinátor UNESCO 

 

Posledná zmena na Štvrtok, 18 November 2021 16:20  

Erasmus+

COVP

WORKI projekt

Duálne vzdelávanie

Národná sústava kvalifikácií

OA a SOŠL Opava

Člen Siete Pridružené školy UNESCO

ISIC

 

 

Ambasádorská škola EP

 

 

Škola priateľská k deťom

 

 

Poradca pre školy

Overovanie kvalifikácií

Základné informácie

Obchodná akadémia, F. Madvu 2, 971 29 Prievidza. Zriaďovateľ školy: Trenčiansky samosprávny kraj, K dolnej stanici 7282/20A, 911 01 Trenčín. Riaditeľ školy: Mgr. Ivan Kadlečík - ivan.kadlecik@oapd.tsk.sk IČO: 00162094 telefón: 046/5438118 fax: 046/5430691 instagram: https://www.instagram.com/oaprievidza/ facebook: https://www.facebook.com/oaprievidza.sk

Euroscola

Súvisiace články