Obchodná akadémia, F. Madvu 2, Prievidza

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home Pre záujemcov o našu školu

Pre záujemcov o našu školu

E-mail Vytlačiť PDF
Užívateľské hodnotenie: / 40
NajhoršíNajlepší 

Obchodná akadémia pripravuje aj podľa nového školského vzdelávacieho programu absolventov so širokým všeobecným i odborným vzdelaním, nevyhnutným pre výkon obchodnopodnikateľských funkcií vo výrobných podnikoch, tuzemskom i medzinárodnom obchode, peňažníctve, cestovnom ruchu ako aj v štátnej i verejnej správe. Všeobecné vzdelávanie dáva predpoklady pre permanentné vzdelávanie i prípadné vysokoškolské štúdium. Absolventi našej školy disponujú širokým všeobecnovzdelávacím základom vo všetkých vzdelávacích oblastiach predpísaných štátnym vzdelávacím programom, čo dáva dobré predpoklady pre celoživotné vzdelávanie, aj štúdium na vysokých školách. Odborné vzdelávanie umožňuje absolventovi získať odborné teoretické zručnosti a praktické zručnosti. V dvoch vzdelávacích oblastiach – Teoretické vzdelávanie a Praktická príprava žiaci získavajú schopnosti samostatne vykonávať ekonomické činnosti súvisiace s obchodno-podnikateľskou praxou, spojené so získavaním a spracúvaním informácii v oblasti výroby, zásobovania, odbytu, marketingu, personalistiky, informatiky, vo vedení administratívy, účtovníctva a finančného hospodárenia. Štúdium sa ukončuje maturitnou skúškou zo slovenského jazyka a literatúry, z cudzieho jazyka, z teoretickej časti odbornej zložky a z praktickej časti odbornej zložky. Dobrovoľne môžu žiaci maturovať z matematiky, druhého cudzieho jazyka, ďalších predmetov.

 Každý žiak deviateho ročníka, ktorý sa rozhoduje pre štúdium na OA v Prievidzi by mal mať predovšetkým záujem o ekonomické činnosti a dobrú znalosť slovenčiny, matematiky a minimálne jedného cudzieho jazyka.

  Na Obchodnej akadémii v Prievidzi môžu úspešne študovať aj žiaci so zdravotným znevýhodnením, vrátane telesného postihnutia. Škola je sčasti bezbariérová, systematicky zlepšuje podmienky, poskytuje pedagogickú starostlivosť, komunikáciu s odbornými poradcami. Škola sa aktívne podieľa na reforme slovenského regionálneho školstva. Aj vďaka výbornej spolupráci s rodičovským združením je škola v súčasnosti vybavená ôsmimi odbornými učebňami s modernou počítačovou technikou, notebookmi a dataprojektormi.

Posledná zmena na Utorok, 11 Február 2014 16:54  

Erasmus+

COVP

WORKI projekt

Duálne vzdelávanie

Národná sústava kvalifikácií

OA a SOŠL Opava

Člen Siete Pridružené školy UNESCO

ISIC

 

 

Ambasádorská škola EP

 

 

Škola priateľská k deťom

 

 

Poradca pre školy

Overovanie kvalifikácií

Základné informácie

Obchodná akadémia, F. Madvu 2, 971 29 Prievidza. Zriaďovateľ školy: Trenčiansky samosprávny kraj, K dolnej stanici 7282/20A, 911 01 Trenčín. Riaditeľ školy: Mgr. Ivan Kadlečík - ivan.kadlecik@oapd.tsk.sk IČO: 00162094 telefón: 046/5438118 fax: 046/5430691 instagram: https://www.instagram.com/oaprievidza/ facebook: https://www.facebook.com/oaprievidza.sk

Euroscola